Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata

Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata este un desert cu care veti obtine garantat laude de la invitatii sau de la familia voastra. Pentru pregatirea prajiturii cu mere punem pentru inceput margarina.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 125 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr. margarina
  • 200 gr. faina
  • 2 lingurite (nu cu varf
  • dar nici rase) cu praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta de vanilie (sau ce vreti)
  • un praf de sare
  • mere ( 2)
  • nuci
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata este un desert cu care veti obtine garantat laude de la invitatii sau de la familia voastra. Pentru pregatirea prajiturii cu mere punem pentru incaput intr-un castron  margarina topita, o mai mixam putin sa fie omogena si adaugam sarea, zaharul si pliculetele de zahar vanilat. Mixam bine ca sa se dizolve zaharul si adaugam oul intreg si mixam bine jumate de minut. Punem si celelalte oua mixand dupa fiecare. Bagam si esenta, faina amestecata cu praful de copt.In timp ce incorporam faina si mixam, adaugam si cele 5 linguri de lapte. Mixam pana face aluatul bulbuci.

Adaugam fulgi de ciocolata, fiecare cat doreste, cat pofteste. Amestecam cu o lingura si rasturnam aluatul intr-o forma unsa si tapetata (forma mea a avut 28cm); Pentru aceasta prajitura cu mere am folosit doar 2 mere din 4, le-am curatat de coaja, de samburi, le-am taiat sferturi si le-am asezat roata. Nu apasati pe feliile de mar, le-asezati fara sa le-mpingeti in aluat,  am mai aruncat printre mere cativa fulgi de ciocolata, am presarat putina scortisoara pe mere si am presarat nuci. Tava se baga in cuptorul incins la 175 grade si se lasa in jur de 30-35 minute.


Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata se pudreaza imediat ca sa se topeasca zaharul pe mere.  Reteta Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide