Prajitura cu mere si branza

Se amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile, branza si smantana. Albusur

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 130 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • Putina sare
  • 1 zahar vanilat
  • Coaja razuita de la o jumatate de lamaie
  • 4 galbenusuri de oua
  • 200 g branza
  • 2 linguri smantana
  • 4 albusuri
  • 50 g stafide
  • 2 linguri esenta de rom
  • 170 g faina
  • Pentru decorare:
  • 500 g mere
  • Zeama unei lamai
  • Zahar pudra
  • Scortisoara
  • Unt
  • Faina

Mod de preparare

Se amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile, branza si smantana. Albusurile se bat spuma si se adauga restul de zahar. Se amesteca cu crema de branza. La final se adauga faina si stafidele inmuiate in esenta de rom. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Merele curatate se tai felii subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se asaza peste aluat. Se presara cu amestecul de zahar pudra si scortisoara si se coace la 170 de grade, aprox. 30 de minute.

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors