1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajun
1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajuns 5 lg de zahar, dar asta depinde de cat de acre sunt merele si de gustul fiecaruia.
2. Merele se calesc cam 4-5 minute, pana se inmoaie usor, apoi se adauga 2 lingurite rase scortisoara si daca doriti putin ghimbir ras si un zahar vanilat. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3-4 minute.
3. Cand se stinge focul se adauga amidonul sau grisul si se amesteca. Se lasa merele la racit.
Cu restul de unt/margarina(150 gr) se unge tava.
4. Biscuitii se zdrobesc, si se pun in tava. Peste biscuiti se pun nucile si ciocolata bucatele.
5. Se face pandispanul. Puteti face un pandispan din 5 oua dupa orice reteta doriti, eu fac intotdeauna un pandispan cu sirop de zahar...e mai stabil . Pentru siropul se pun pe foc 200 gr zahar amestecat cu 8 linguri de apa. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, iar cand siropul fierbe se adauga in fir continuu, batandu-se viguros. Se adauga apoi galbenusurile, 4 linguri de ulei, faina si la urma daca dorim coaja de lamaie.
6.Merele se pun in tava peste biscuiti, nuci si ciocolata, iar deasupra se pune pandispanul.
7. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute (se face proba cu scobitoarea in pandispan). Prajitura se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se intoarce pe un platou. Se taie rece.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu mere si biscuiti a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alta reteta cu mere gasiti aici: Prajitura cu mere si migdale
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post