Prajitura cu mere si biscuiti

1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere curatate si date prin razatoarea mare
  • 300 gr biscuiti
  • 5 oua
  • 4 lg ulei
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt/margarina
  • 1 lingura de amidon sau 3 linguiri gris
  • 200 gr zahar pentru blat + aprox. 5 linguri pentru mere
  • 100 gr nuci(optional)
  • 100 gr ciocolata(optional)
  • zahar vanilat(optional)
  • coaja de lamaie
  • sare
  • scortisoara
  • ghimbir(optional)

Mod de preparare

1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajuns 5 lg de zahar, dar asta depinde de cat de acre sunt merele si de gustul fiecaruia.

2. Merele se calesc cam 4-5 minute, pana se inmoaie usor, apoi se adauga 2 lingurite rase scortisoara si daca doriti putin ghimbir ras si un zahar vanilat. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3-4 minute.

3. Cand se stinge focul se adauga amidonul sau grisul si se amesteca. Se lasa merele la racit.

Cu restul de unt/margarina(150 gr) se unge tava.

4. Biscuitii se zdrobesc, si se pun in tava. Peste biscuiti se pun nucile si ciocolata bucatele.

5. Se face pandispanul. Puteti face un pandispan din 5 oua dupa orice reteta doriti, eu fac intotdeauna un pandispan cu sirop de zahar...e mai stabil . Pentru siropul se pun pe foc 200 gr zahar amestecat cu 8 linguri de apa. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, iar cand siropul fierbe se adauga in fir continuu, batandu-se viguros. Se adauga apoi galbenusurile, 4 linguri de ulei, faina si la urma daca dorim coaja de lamaie.

6.Merele se pun in tava peste biscuiti, nuci si ciocolata, iar deasupra se pune pandispanul.

7. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute (se face proba cu scobitoarea in pandispan). Prajitura se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se intoarce pe un platou. Se taie rece.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu mere si biscuiti a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta cu mere gasiti aici: Prajitura cu mere si migdale

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Costita de vacuta cu cartofi

  "Retete pentru mese in familie" Atat de frumoasa era bucata de costita incat singurul ei defect era... ca-i...

Costita de vacuta cu cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide