Prajitura cu mere si albus

Se amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua foi, care se pun la copt i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 160 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura vin
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • 2 albusuri spuma

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua foi, care se pun la copt in cuptor. Separat se rad merele si se pun intre cele doua foi, iar deasupra se toarna un albus batut spuma cu 100 gr zahar. Se introduce tava din nou in cuptor si se lasa pana se usuca albusul, pe foc mic.


Se serveste cu zahar pudra, presarat deasupra.

Alte retete de prajituri:

Chec pufos Prajituri simple Gogosi pufoase

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide