Prajitura cu mere rase

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca bine totul, se adauga merele cur

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere potrivit de mari
  • rase pe razatoarea de zarzavat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 paharel rom
  • sirop din 2-3 linguri zahar si putin rom
  • unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca bine totul, se adauga merele curatate de coaja si rase, se mai amesteca si apoi se pune spuma de la cele 6 albusuri. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu putin ulei (sau un strat subtire de unt sau margarina) si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit. Cind este gata, se pune pe o farfurie si se siropeaza cit este inca fierbinte.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu caramel si mascarpone

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...

Desert tort cu caramel si mascarpone
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide