Prajitura cu mere intregi

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu mere intregi sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, smantana, zahar, faina, vanilie, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere potrivit de mari
  • curatate si taiate in sferturi
  • 1 pahar smantana crema
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 praf vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • unt si faina pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smantana si apoi treptat, in ploaie faina si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Merele se curata intregi de coaja, se scobesc la mijloc, li se scot samburii, iar in locul lor, se pun boabe de dulceata de visine. Se aseaza merele astfel pregatite in tava, iar peste ele se toarna compo­zitia si se lasa la cuptor.


Se serveste prajitura calduta.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu nuci si bezea
Prajitura Cocomac
Prajitura turnata cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide