O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de facut oricand.
Pentru inceput merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara, apoi se lasa deoparte.
Foaia de foietaj se taie in doua. Se intinde jumatate de foaie de foietaj cat tava de lunga ( sa fie foarte subtire). Peste foaie se pun piscoturile unul langa altul, astfel incat sa nu ramana spatiu liber pe foaia de foietaj. Merele rase se intind peste piscoturi ( impreuna cu zeama pe care o lasa merele, ea intrand in totalitate in piscoturi). Cele doua pachete de budinca de vanilie se pun la fiert cu 16 linguri de zahar intr-un litru de lapte, fierbandu-se pana se ingroasa. Asa fierbinte se toarna peste merele rase si intinse in tava. Cealalta jumatate de foaie de foietaj se intinde si ea foarte subtire si se pune peste budinca. Se sparge oul si se unge foaia de deasupra.
Se inteapa cu furculita sau cu o scobitoare din loc in loc foaia de foietaj de deasupra pentru a iesi aburul din timpul coacerii. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de minute.