Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si aromata! "Deserturi racoritoare de vara"

Portii
20
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 lg zahar
  • 18 lg lapte
  • 18 lg ulei
  • 24 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • Pt.umplutura:
  • 2 kg mere de vara
  • zahar dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele)
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pt. budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 g biscuiti Petit
  • 150 ciocolata lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 5-6 lg lapte

Mod de preparare

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte.

Blatul: Intr-u bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se toarna merele calite. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru inca cca. 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit.

Budinca: Intre timp se pregateste budinca. Intr-un bol se toarna praful de budinca si se dizolva cu lapte. Restul de lapte se pune pe foc intr-o oala. Se adauga si zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele, se toarna praful de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se rupe ciocolata alba in bucati si se pune in budinca. Se amesteca totul bine pana se dizolva complet ciocolata alba si se incorporeaza in budinca. Se lasa deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta.

Se asaza peste stratul de mere un rand de biscuiti. Se toarna budinca de vanilie, se niveleaza, apoi se asaza din nou un strat de biscuiti.

Ciocolata cu lapte si cea amaruie se rupe bucatele, se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana se topeste. Se amesteca bine pana la omogenizare completa.

Se toarna peste biscuiti ciocolata usor racita si se intinde pe toata suprafata. Se da la rece pana se intareste. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce