Prajitura cu mere

1.Se amesteca untul cu 80 g zahar,zaharul vanilat,sarea,martipanul faramitat si ouale. 2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,se aduga la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 g martipan
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri smintina(frisca)
  • 3-4 mere mari
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

1.Se amesteca untul cu 80 g zahar,zaharul vanilat,sarea,martipanul faramitat si ouale.

2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,se aduga la amestecul de unt impreuna cu smintina.Se amesteca bine.Se unge cu unt o forma de de 26 cm,cu perete detasabil.

3.Se toarna aluatul in forma.Merele se spala,se curata,se taie in jumate si se scot simburii.Se cresteaza merele.

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C

4.Restul de zahar se amesteca cu scortisoara.Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec.

Merele se pun in cerc,si se apasa putin in aluat.

5.Se da la cuptor,pe sina din mijloc ca.10-15 minute,dupa care coborim temperatura cuptorului la 160°C si mai alsam 25-30 minute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide