Prajitura cu mere

Se framanta bine margarina cu faina si cu galbenusul crud. Se adauga apa si otetul amestecate. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. margarina
  • 500 gr. faina
  • 10 linguri apa rece
  • 3 linguri otet
  • 2
  • 5 kg mere
  • 250 gr. zahar
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingurita cu varf scortisoara

Mod de preparare

Se framanta bine margarina cu faina si cu galbenusul crud. Se adauga apa si otetul amestecate. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consistent. Se imparte coca in 2 parti si se bat cam de 30 de ori fiecare. Se unge tava cu margarina si se intinde prima foaie in tava. Aceasta se inteapa cu furculita ca sa se coaca bine.

Merele se rad, se storc de zeama si se calesc cu zaharul. Spre final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Se intinde peste prima foaie merele calite si apoi se intinde a doua foaie. Se da tava la cuptor, la foc potrivit (170o) circa 45-60 min.

Se scoate tava, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in formele dorite.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide