Prajitura cu mere

Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 125g Margarina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 125g zahar
  • 325g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 kg de mere rase

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat

"fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua.

Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe

fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime).

Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva

zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie.

Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste

mere(de fapt se acopera merele cu el).

Se coace cca.75 min la 175 grade.

Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata

de caise(2 linguri) si se face o glazura din 50g zahar pudra si citiva stropi de zeama de lamiie care se imprastie cu lingura pe deasupra.Glazura trebuie sa

aiba consistenta unei smantane -sa nu fie prea fluida.


Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide