Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai
Din ingredientele de mai sus se face un aluat
"fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe
fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime).
Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva
zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie.
Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste
mere(de fapt se acopera merele cu el).
Se coace cca.75 min la 175 grade.
Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata
de caise(2 linguri) si se face o glazura din 50g zahar pudra si citiva stropi de zeama de lamiie care se imprastie cu lingura pe deasupra.Glazura trebuie sa
aiba consistenta unei smantane -sa nu fie prea fluida.
Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post