Prajitura cu mere este simplu de pregatit, o prajitura de casa ce poate fi pregatita oricand si se topeste in gura.
Faina se freaca cu untura moale (la temperatura camerei), apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen. Nu e nevoie sa stea la rece aluatul.
Merele se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu zahar si se lasa sa stea sa-si lase zeama, care apoi se storc de zeama, in mare parte dar nu complet.
Aluatul se imparte in doua parti. Se intinde o foaie in tava, se presara un strat (cateva linguri) de gris, se repartizeaza merele, se presara cu scortisoara.
Se intinde si cealalta foaie, se apasa putin sa se aseze si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Inainte de a baga prajitura in cuptor se presara deasupra zahar (nu mult, asa pentru aspect)
Prajitura se tine la cuptorul preincalzit 45-60 min, din care primele 10 min pe foc mare, apoi pe mediu spre mic. Se verifica sa nu se arda deasupra.
PS: acest aluat mama il foloseste ca baza la prajitura cu mere, cu branza dulce, cu mac, cu dovleac
Se lasa prajitura cu mere sa se raceasca dupa care se poate servi cu zahar pudrat deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post