Prajitura cu mere are in compozitie zahar, ulei, oua, faina, mere, praf de copt, scortisoara si miez de nuca.
Se bat ouale cu zaharul si uleiul, apoi se adauga faina, merele curatate si taiate cubulete, praful de copt stins in otet, 2-3 lingurite de scortisoara si putina nuca macinata. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace prajitura la foc mare, cca 10-15 minute, apoi 15-20 de minute la foc potrivit.
Se serveste presarata cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Prajituri simple
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala