Prajitura cu mere

Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Untul se topeste impreuna cu laptele,si se toarna peste compozitia de oua. Se cerne faina impreuna c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4-5 mere taiate cubulete
  • esenta de lamaie

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Untul se topeste impreuna cu laptele,si se toarna peste compozitia de oua. Se cerne faina impreuna cu praful de copt peste aluatul lichid. Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina. Tapetam o tava cu un pic de ulei si faina, turnam compoztia, adaugam apoi merele taiate si introducem tava la cuptor la foc mediu. Lasama tava la cuptor pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra.


Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Alte retete de prajituri recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala