Prajitura cu mere

Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit impreuna cu 10 linguri de zahar si putina scortisoara, dupa care se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 30 ml iaurt sau lapte
  • 1 jumatate lingurita de zeama de lamaie
  • 1 jumatate plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere
  • 200 gr zahar
  • 50 gr zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit impreuna cu 10 linguri de zahar si putina scortisoara, dupa care se pune la rece. Pentru aluat se bat ouale, se adauga uleiul, zaharul si zaharul vanilat. Se bate cu telul sau se mixeaza si se adauga sarea, praful de copt si zeama de lamaie. Se pune timp de 30 de minute la rece, apoi se imparte in doua bucati. Se intind doua foi: una se pune intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina si se intind merele deasupra. Se asaza peste cealalta foaie, Se introduce la cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit se taie in patrate.


Se serveste prajitura presarata cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajituri simple Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide