Prajitura cu mere

Untul se freaca cu 70 gr de zahar, se adauga apoi smantana si faina si se framnata bine aluatul. Se imparte apoi in doua si se intind doua foi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1
  • 5 kg mere

Mod de preparare

Untul se freaca cu 70 gr de zahar, se adauga apoi smantana si faina si se framnata bine aluatul. Se imparte apoi in doua si se intind doua foi. una din ele se pune intr-o tava unsa cu unt, se asaza deasupra merele date pe razatoare si amestecata cu zahar. Se pune deasupra cea de-a doua foaie si se introduce tava in cuptorul cald.


Prajitura se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.

Alte retete:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide