Prajitura cu mere

Galbenusurile se fraca cu un pahar de zahar, se adauga apoi untul si se freaca din nou, dupa care se adauga si faina. Se unge o tava cu unt si se toa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1
  • 5 pahare zahar
  • 1
  • 5 pahare faina
  • 170 gr unt
  • 1
  • 5 kg mere
  • 4 albusuri
  • 1 pahar zahar pudra

Mod de preparare

Galbenusurile se fraca cu un pahar de zahar, se adauga apoi untul si se freaca din nou, dupa care se adauga si faina. Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia, iar apoi se introduce in cuptorul cald, la copt. Se rad intre timp, merele pe razatoare, se sorc si se pun peste aluatul aproape copt. Se bat albusurile si se toarna peste mere, dupa care se lasa prajitura in cuptor, inca 20 de minute, pana se usuca albusul.


Prajitura se serveste cu zahar pudra deasupra.

Alte retete:

Tort de mere si frisca

Prajitura cu visine

Chec pufos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide