Untul moale, se freaca bine, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi se adauga zaharul, smantana, albusurile batute spuma si faina cernuta
Untul moale, se freaca bine, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi se adauga zaharul, smantana, albusurile batute spuma si faina cernuta in ploaie. Aluatul format de lasa la rece, apoi se unge cu margarina si se framanta din nou un sfert de ora. Dupa ce a stat la rece din nou, se intinde o foaie groasa de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar, se taie rondele, care se pun la copt, in cuptorul incins. Se lipesc doua cate doua, cat sunt calde, cu marmelada de caise,amestecata cu rom sau coaja rasa de lamaie.
Prajiturile se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Cornulete cu rahat
Cozonac moldovenesc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post