Prajitura cu malai si ananas

Se pune pe foc laptele si in el zaharul si zaharul vanilat, cand da in clocot atunci se adauga toata faina de malai si se amesteca repede ca sa nu se

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 125 gr zahar
  • 1 pachet de zahat vanilat
  • 250 gr faina de malai
  • 3 oua
  • 125 gr de unt
  • 4-5 felii de ananas

Mod de preparare

Se pune pe foc laptele si in el zaharul si zaharul vanilat, cand da in clocot atunci se adauga toata faina de malai si se amesteca repede ca sa nu se faca cocoloase.

Dupa ce s-a fiert malaiul se lasa la racit. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si albusurile batute spuma.

Se toarna mamaliguta intr-o forma unsa cu unt si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Se serveste cu felii de ananas si chiar cu smantana.

Pofta buna!

Alte retete culinare de prajituri gasiti aici:

Tort cu mere si crema de zahar ars,

Tarta cu mere

Prajitura cu mere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala