Prajitura cu malai

Laptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga galbenusul de la ou, mierea, un

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina de malai
  • 30 ml lapte
  • 80 g miere
  • 20 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac alimentar
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Laptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga galbenusul de la ou, mierea, untul topit, amoniacul, coaja de lamaie, un praf de sare si se amesteca bine. Ungem o tava mica emailata si o tapetam cu faina de malai. Potrivim cuptorul la 180 grade (sau pe scara 3 din 8). Albusul de ou se bate spuma tare si se adauga treptat in amestec. Rasturnam in tava pregatita si punem sa se coaca la foc potrivit, aproximativ 25 minute, pana se rumeneste. Usa cuptorului se ancoreaza, pentru a se elibera aburul. Daca s-a racit, se taie felii, iar apoi patrate. Se presara cu glucoza praf in care a stat un baton de vanilie.

Va fi si mai buna, daca se unge cu gem. Nu se pastreaza in frigider. Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors