Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este o reteta de prajitura delicioasa pe care o puteti cu usurinta pregati.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g mac
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 linguri faina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida.

Mod de preparare

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este o reteta de prajitura delicioasa pe care o puteti cu usurinta pregati.
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.

Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.


Prajitura cu mac si glazura de ciocolata se serveste dupa ce s-a racit bine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide