Prajitura cu mac

Se amesteca ingredientele necesare blatului si se pun la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca macul macinat, zaharul, coaja

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g margarina
  • 12 g praf de copt
  • 100 ml smantana
  • 1 ou
  • 24 g zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 300 g mac macinat
  • 150 g zahar
  • coaja razuita de la 1 lamaie
  • stafide
  • gem
  • frisca

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele necesare blatului si se pun la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca macul macinat, zaharul, coaja de lamaie si stafidele. Coca se imparte in 3. Se pune o foaie pe fundul unei tavi, se unge cu gem de prune. Peste acest strat se pune umplutura, dupa care urmeaza foaie, gem, umplutura, foaie. Suprafata se unge cu frisca sau oua si se baga la cuptorul incins.

Dupa ce s-a copt, se glazureaza cu ciocolata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu prune

Chec pufos

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de soia cu ciuperci

Reteta e dintr-o Carticica Practica cu preparate de post.

Drob de soia cu ciuperci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide