Prajitura cu mac

Aluat. Amestecam ingredientele pentru aluat si coacem o prajitura tip piscot. Crema. Amestecam untul, zaharul, pesmetul, romul, nuca macinata si cacao

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 galbenusuri de oua
  • 10 dkg zahar
  • 20 dkg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri de apa
  • Pentru crema:
  • 20 dkg unt
  • 10 dkg zahar
  • 1 lingura pesmet
  • 5 dl rom
  • 10 dkg nuca
  • 1 lingura cacao
  • 2 dl lapte
  • 2 linguri gris
  • Pentru spuma:
  • 7 albusuri de oua
  • 40 dkg zahar

Mod de preparare

Aluat. Amestecam ingredientele pentru aluat si coacem o prajitura tip piscot. Crema. Amestecam untul, zaharul, pesmetul, romul, nuca macinata si cacao. Fierbem laptele cu grisul si asteptam sa se raceasca, il adaugam la crema. O turnam pe piscot. Spuma. Albusurile de oua impreuna cu zaharul le batem la abur pana devin tari dupa care le turnam deasupra cremei.
Alte retete de prajituri gasiti aici

Cremsnit

Prajitura cu piersici

Tort cu mere

Prajitura cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide