Prajitura cu lapte

Amestecam untura, zaharul si galbenusurile, apoi adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si lapte cat cuprinde. Framantam, lasam sa stea 2 ore. For

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg zahar
  • 1 galbenus
  • 40 dkg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 pachete zahar vanilat
  • Lapte
  • Pentru crema:
  • 8 dkg unt
  • 8 dkg zahar
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 dl rom

Mod de preparare

Amestecam untura, zaharul si galbenusurile, apoi adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si lapte cat cuprinde. Framantam, lasam sa stea 2 ore. Formam bilute cat o nuca si le coacem la foc mediu. Dupa racire, le razuim pe partea inferioara cu cutitul. Amestecam ingredientele pentru crema si adaugam firmiturile obtinute, le umplem si le lipim 2 cate 2, le ungem cu aroma de migdale, le rulam in zahar si le decoram cu frunze verzi.
Alte retete dulciuri recomandate

Tarta cu fructe

Turta dulce

Prajitura alba ca zapada

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala