Prajitura cu lamaie

Amestecam untul cu zahar, putina sare, coaja de lamaie, timp de aprox. 8 minute, pana devine cremos. Amestecam faina, praful de copt si amidonul, apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 280 g faina ( alba )
  • 60 g amidon (alimentar)
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 dl lapte
  • 11 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zeama de portocale
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite coaja de lamaie ( razuita )
  • 5 oua
  • Pentru glazura:
  • 120 g zahar pudra
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri bombonele pentru ornat

Mod de preparare

Amestecam untul cu zahar, putina sare, coaja de lamaie, timp de aprox. 8 minute, pana devine cremos. Amestecam faina, praful de copt si amidonul, apoi le cernem in laptele amestecat cu 8 linguri zeama de lamaie. Compozitia se toarna intr-o forma de 2 litri, unsa si presarata cu faina, apoi coacem la 175 grade timp de 40-45 de minute. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 5 minute apoi rasturnam din forma. Intepam si stropim cu zeama de lamaie si portocale, apoi lasam sa se raceasca. La urma, invelim cu glazura de zeama de lamaie cu zahar si ornam cu bombonele.
Alte prajituri recomandate:

Diplomat

Tarta cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala