Prajitura cu iaurt

Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si faina. Turnam compozitia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 cesti faina mai goale
  • 4 cesti iaurt
  • un praf de copt
  • o ceasca nuca de cocos
  • jumate ceasca de margarina

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si faina. Turnam compozitia in tava. Pana sa o introducem la cuptor (cuptorul sa fie incalzit de dinainte) adaugam deasupra prajiturii ceasca de zahar si nuca de cocos. Se introduce la cuptor. Cand vedem ca s-a intepenit si s-a rumenit putin, adaugam ceasca de iaurt cu margarina. O introducem la cuptor si o mai lasam pana ce capata o culoare rumenie.


Se va lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in forma de romb si se poate manca cu pofta!

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide