Prajitura cu gutui este o reteta de prajitura cu crema fina de frisca si branza, cu aroma intesa de gutui. O prajitura cu fructe delicioasa!
1. Se prepara pe rand blaturile, fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat. Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si la urma faina. Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor, cate 20 de minute, la foc potrivit. Se desprind de pe hartia pentru copt cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.
2. Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain mari (nu se fierbe).
Gutuia curatata de coaja se taie in cubulete mici, apoi intr-o craticioara se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar, pana se inmoaie bine. Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.
3. Intr-o tava mai inalta de dimensiunea blaturilor, se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra, se presara cubuletele de gutuie, se vine cu al 2-lea blat deasupra, se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.
Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit (se face ca o peltea) apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider inainte de a o portiona.
Pofta buna!
Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/covoare/495-covor-dungi-bej-cu-dungi-albe-60x160.html
Prajitura cu gutui se serveste de la frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post