Prajitura cu gris

Adauga jumatate de cantitate de zahar in lapte caldut, presara putin sare, dupa care inmoaie stafidele si grisul. Amesteca galbenusurile cu zaharul r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2-3 persoane: 300 g gris
  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • 50-100 g stafide
  • 100 g untura sau margarina
  • 100 g zahar
  • sare
  • (zahar pudra
  • gem)

Mod de preparare

Adauga jumatate de cantitate de zahar in lapte caldut, presara putin sare, dupa care inmoaie stafidele si grisul. Amesteca galbenusurile cu zaharul ramas si bate spuma tare albusurile. Cand s-a umflat grisul (a absorbit laptele), adauga galbenusurile si spuma. Incinge grasimea intr-o tigaie incapatoare, toarna compozitia si amesteca continuu pana se desface in bucati mici, firimituri.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala