Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit faina. Compozitia se toarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g. zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei + 1/4 pachet margarina Unirea
  • 1 ceasca lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 250g. faina
  • GLAZURA: 200g. zahar
  • 13 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1/4 pachet margarina Unirea
  • 100g. ciocolata de menaj (cu lapte sau amaruie)

Mod de preparare

Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit faina. Compozitia se toarna in tava unsa cu margarina (eu folosesc Rama) si tapetata cu faina si se introduce la cuptor, foc potrivit. Este coapta cand se desprinde de pe tava sau se poate incerca cu scobitoarea, trebuie sa ramana uscata.

La glazura se fierb toate ingredientele, mai putin margarina care se adauga in glazura dupa ce am dat-o jos de pe foc.

Prajitura se taie in bucati, calda fiind. Cand s-a racit prajitura se toarna glazura calda peste ea, asa incat sa se insiropeze bine, deasupra se presara nuci taiate marunt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide