Prajitura cu ghimbir

Se amesteca toate ingredientele si aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aluatul se poate decora cu bucatele de ananas date

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pahare iaurt
  • 4 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 1 lingura scortisoara
  • o lingura si jumatate amestec de condimente pentru turta dulce

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aluatul se poate decora cu bucatele de ananas date prin faina (in acest caz putem renunta la condimente). Timpul de coacere este aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie cubulete mai mici sau mai mari, in functie de preferinte. Se poate depozita zile intregi acoperita cu o folie de aluminiu.

Recomandari:

1. Pentru prepararea acestei prajituri ideal este laptele batut, dar daca nu aveti la indemana, se poate folosi si iaurt, sau chiar si kefir.

2. Dupa ce s-a racit se poate glazura cu ciocolata.

3. Prin unitatea de ‘pahar’ se intelege un pahar de iaurt sau kefir. (200 ml).
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa casei

,, Bunatati pentru Craciun "   Supa clara ce ne place cel mai mult este din coada de vita sau vitel. Daca pui...

Supa casei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide