Prajitura cu gem si mere

Prajitura cu gem si mere se serveste rece. Este un desert delicios pentru care va trebuie si cartofi fierti pisati.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g cartofi fierti pisati
  • 170 g margarina
  • 150 g zahar
  • o lingurita de amoniac stins
  • otet
  • vanilie si
  • sare

Mod de preparare

Pentru prajitura cu gem si mere se face un aluat care se imparte in doua, iar in a doua jumatate, se pune o lingura de cacao. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina, dupa care se pune foaia cu cacao in tava, peste ea turnam gem, iar peste gem punem mere calite. in continuare, asezam foaia alba si o intepam cu furculita. Dupa ce s-a copt, turnam deasupra o glazura de ciocolata.


Prajitura cu gem si mere se serveste rece.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala