Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si ieftina, cu gem delicios de caise sau prune.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
  • 250 grunt
  • 250grzahar pudra
  • 500gr faina,
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamiie
  • Pentru crema:
  • gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuci
  • 150 gr zahar
  • o lingura cu cacao

Mod de preparare

Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.

Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.

Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.


Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors