Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si
Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si putina coaja rasa de lamaie. Aluatul se framanta bine si se tine la rece o ora. Intr-o tava unsa cu unt se intind trei sferturi din aluat. Se unge foaia cu gem de prune, se acopera cu aluatul ramas, dat pe razatoare, iar peste aluat se pune o glazura preparata din patru albusuri batute spuma tare cu un pahar de zahar pudra si zece nuci macinate. Se introduce prajitura in cuptor si se lasa 45 de minute la copt, in cuptorul incins.
Se serveste dupa ce s-a racit, taiata in diverse forme geometrice, pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc
Prajitura televizor
Prajitura snikers
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post