Prajitura cu gem de prune

Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 jumatate lamaie
  • 500 gr de faina
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar farin
  • 20 nuci
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • gem de prune

Mod de preparare

Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si putina coaja rasa de lamaie. Aluatul se framanta bine si se tine la rece o ora. Intr-o tava unsa cu unt se intind trei sferturi din aluat. Se unge foaia cu gem de prune, se acopera cu aluatul ramas, dat pe razatoare, iar peste aluat se pune o glazura preparata din patru albusuri batute spuma tare cu un pahar de zahar pudra si zece nuci macinate. Se introduce prajitura in cuptor si se lasa 45 de minute la copt, in cuptorul incins.
Se serveste dupa ce s-a racit, taiata in diverse forme geometrice, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura televizor

Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide