Prajitura cu gem

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru umplutura se amesteca n

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 400 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 125 gr margarina
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 50 ml apa
  • 250 gr nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 250 gr gem de fructe
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru umplutura se amesteca nucile macinate cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile si apa. Se lasa apoi sa creasca la cald circa o ora prajitura astfel pregatita, apoi se intinde deasupra un strat de gem, peste care se toarna albusurile batute spuma cu zaharul. Se introduce la cuptor si se lasa la copt, la foc mic.


Se serveste dupa ce s-a racit.Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Prajituri simple

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide