Prajitura cu gem

Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi care se ung pe rand cu mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 2 – 3 galbenusuri
  • ½ pachet praf de copt (6 g)
  • 12 g zahar vanilat
  • Smantana
  • Umplutura: marmelada
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3 – 4 linguri apa fierbinte
  • Colorant alimentar

Mod de preparare

Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi care se ung pe rand cu marmelada de fructe rosii. Se prepara glazura si prajitura se coloreaza in roz.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Compot visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide