Prajitura cu gem

Preparam aluatul din faina, margarina, galbenusuri, sare, drojdie, lapte si sare si il dospim in 4 parti. Intindem aluatul, il ungem cu gem, si il ras

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 dkg faina
  • 20 dkg margarina
  • 3 galbenusuri
  • Sare
  • 3 dkg drojdie
  • 1 dl lapte
  • Zahar
  • Pentru crema:
  • 20 dkg nuca macinata
  • 20 dkg zahar pudra
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Preparam aluatul din faina, margarina, galbenusuri, sare, drojdie, lapte si sare si il dospim in 4 parti. Intindem aluatul, il ungem cu gem, si il rasucim din doua parti spre mijloc. Deasupra punem urmatoarele umpluturi: nuca macinata, zaharul pudra si albusurile batute spuma, coacem si feliem prajitura si o presaram cu zahar pudra.
Alte retete de prajituri

Prajitura visine

Placinta cu mere

Tort mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide