Prajitura cu fructe de sezon

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de prajitura cu fructe de sezon sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, zahar, faina, unt, oua, vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 375 g zahar pudra
  • 375 g unt proaspat
  • 2 pahare faina fina
  • 5 oua
  • 1 praf vanilie
  • 750 g fructe de sezon
  • unt pentru forma
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana se face crema, se adauga intai gal­benusurile unul cate unul, frecand mereu, apoi vanilia, faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Se unge o tava mai adanca cu unt si se umple cu mai putin de jumatate din compozitia preparata.

Se pune la foc potrivit. Cand este aproape gata, se scoate usor tava la gura cuptorului si se asterne repede un strat de fructe (zmeura sau capsuni, visine sau caise, dupa sezon). Peste fructe se toarna restul compozitiei si din nou se pune la copt. Cand este gata, se rastoarna pe un platou de lemn, se acopera cu un servet si se lasa sa se ra­ceasca.


Se taie in bucati dreptunghiulare sau patrate, nu prea mari. Se presara cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura de catifea rosie

Prajitura cu afine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide