Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa. Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in
Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane separate. Am pus mixerul la treaba si am batut spuma albusurile cu un pic de sare.
Apoi am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare. Dupa ce s-a topit zaharu m-am oprit si am trecut la urmatoarea faza.
Am pus uleiul (in reteta zice in fir), adica 6 linguri de ulei in galbenusuri si am mixat, eu aici n-am respectat, adica puneam o lingura de ulei mixam si tot asa.
Dupa ce am terminat si cu operatiunea asta am pus maioneza incet peste albusuri si am amestecat cu o lingura de lemn.
Am stins un pic de bicarbonat de sodiu (ca asta aveam!) cu zeama de lamaie si am pus in blat, am pus faina in ploaie si am amestecat cu grija sa nu se lase spuma. Cand am terminat, am pus materialul de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi am pus zmeura ca asta aveam deasupra blatului si am dat-o la cuptor cam 45 de minute.
N-am deschis cuptorul in primele 20 de minute!! S-a copt cand a inceput sa se desprinda blatul de pe marginea tavii si am incercat cu un fir de pai cu care am intepat blatul.
Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca un pic ca nu mai aveam rabdare si am pudrat-o cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta
Prajitura cu fructe (caise, visine, zmeura, fragute) propusa de georgi8us pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post