Prajitura cu fructe

Cutorul se incinge la 180. Albusurile se bat spuma tare , se adauga zaharul, se bate in continuare bine, se adauga galbenusurile pe rand, uleiul , fa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr faina
  • o lingurita praf copt stins
  • 125 ml ulei
  • esenta vanilie ( optional)
  • fructe nu am cintarit niciodata - cit sa acopere suprafata tavii ( tava mare)
  • de preferinta fructe acrisoare

Mod de preparare

Cutorul se incinge la 180.

Albusurile se bat spuma tare , se adauga zaharul, se bate in continuare bine, se adauga galbenusurile pe rand, uleiul , faina si la final praful de copt stins cu otet (lamaie) si 1/2 lingurita esenta vanilie - optional.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetat cu faina, sau cu hartie de copt.

Pe deasupra se pun fructele ( caise, sau prune sau rabarbar, visine din compot merg de asemenea ) fiecare cat are - nu spatiu sau fara intre bucatele de fructe .


Se poate pudra sau nu cu zahar pudra.

Pofta buna!

Reteta Prajitura cu fructe propusa de Nasha pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu crema de vanilie

Azi va propun un desert simplu si rapid , acum ca bebelusa ma solicita la maxim si nu prea am timp de stat in bucatarie....

Rulouri cu crema de vanilie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide