Prajitura cu fructe

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, faina, zahar, unt, coaja de lamaie, oua, smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Compozitia 1 :
  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • coaja de la lamaie
  • 2 oua
  • Compozitia 2:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • fructe presarate cu zahar.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, coaja de lamaie si ouale, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se lasa la rece o ora. Se intinde apoi o foaie de grosimea unui deget, se aseaza in forma (tava) de copt si se in­teapa din loc in loc cu furculita.

Deasupra se asterne un strat de fructe curatate de samburi si presarate cu zahar (2—3 linguri). Peste aceste fructe se toarna urmatoarea compozitie, care se prepara pe marginea masinii: se amesteca 3 oua cu 3 linguri de zahar pisat, 3 linguri faina si 3 linguri smantana. Cand aceasta compozitie incepe sa se ingroase, se toarna peste stratul de fructe. Se coace la foc po­trivit


Se taie patratele.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de nuci
Prajitura cu visine
Prajitura cu piscoturi

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala