Prajitura cu frisca si cirese

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu miezul de nuca si cu zaharul. Albusurile se bat foarte bine cu telul sau cu mixerul

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de miez de nuca macinat
  • o lingura de otet
  • o Iingurita de praf de copt
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru crema:
  • 300 g frisca
  • 2 lingurite de lichior de fructe
  • 100 g stafide
  • o jumatate de cana cu miez de nuca macinat
  • o jumatate de cana cu cirese din compot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu miezul de nuca si cu zaharul. Albusurile se bat foarte bine cu telul sau cu mixerul, adaugandu-se faina in ploaie. Se stinge praful de copt in otet si se adauga peste albusuri. Galbenusurile se incorporeaza si ele in albusurile batute si se da aluatul la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul racit se taie in trei felii.

Pentru crema, se amesteca o jumatate din cantitatea de frisca batuta cu ciresele si cu stafidele. Se adauga lichiorul de fructe si se amesteca bine. Crema se intinde in mod egal pe fiecare dintre feliile de blat si se presara deasupra miez de nuca. Feliile cu crema se suprapun si se imbraca prajitura in frisca ramasa. Se orneaza cu cirese din compot si cu stafide.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide