Prajitura cu foi si pandispan

Prajitura cu foi si pandispan este o reteta de prajitura foarte simpla si gustoasa. Prima data trebuie pregatit pandispanul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amoniac stins
  • faina cat cuprinde
  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • Crema:
  • 1/3 margarina
  • 1/2 lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • mirodenii
  • Glazura:
  • cacao
  • zahar
  • margarina
  • lapte.

Mod de preparare

Prajitura cu foi si pandispan este o reteta de prajitura foarte simpla si gustoasa. La pandispan se separa ouale, se bat albusurile pana se fac spuma, se adauga apoi cele 6 linguri de zahar, se pune apoi cate un galbenus si se amesteca, iar in final uleiul si se incorporeaza cu faina.
Foile se prepara din ingredientele prezentate, se incorporeaza cu faina, se intind pe un fund de tava si se baga la cuptor aprox. 10-15 min.


La prepararea cremei se respecta ordinea: margarina se pune intr-o cratita la foc, apoi faina, zaharul, cacao si laptele.


Pentru realizarea prajiturii se aseaza, la final, astfel: foaie - crema - pandispan - crema - foaie - glazura.


Prajitura cu foi si pandispan se taie si se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors