Prajitura cu foi si crema este o reteta de prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa, potrivita doar pentru pofta de dulce sau pentru orice sarbatoare.
Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei Se imparte aluatul in patru si se intind patru foi subtiri . Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute. Foile vor fi tari si casante.
CREMA:
Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul, zaharul(eu am pus zahar vanilat), romul si cacao. Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa se ingroase crema este gata. Se toarna crema fierbinte intre foi, se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi. Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi. Se face apoi glazura din ciocolata alba si se fac diverse modele. Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.
Pofta buna! Reteta Prajitura cu foi si crema a fost propusa de vio_dreams pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post