Prajitura cu foi de bulion si crema fina de gris se combina perfect cu gemul acrisor de caise. Iti voi arata pas cu pas cum fac eu acest desert!
Mai intai prepara aluatul pentru foi. Mixeaza zaharul brun cu uleiul pentru 5 minute. Adauga sucul de rosii, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi pune faina, putin cate putin.
Framanta cu mana aluatul pana devine ferm si nelipicios. Poti sa mai presari cate putina faina daca mai este nevoie
Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 30 de minute
Intre timp prepara crema. Pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adauga grisul, putin cate putin, amestecand cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase
Opreste focul, adauga untul taiat cubulete si amesteca bine pana se topeste
La final, pune coaja rasa de lamaie si portocala si extractul de vanilie. Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei, acoperita cu o folie de plastic, ca sa nu se formeze crusta.
Scoate aluatul din frigider si imparte-l in patru. Intinde cate o foaie subtire, dreptunghiulara de 25x30 cm si pune-o pe fundul tavii unse cu putin ulei. Inteap-o cu furculita din loc in loc, ca sa creasca uniform
Desprinde foile usor, cu o spatula si lasa-le sa se raceasca pe un prosop curat
Tapeteaza in interior cu hartie de copt tava pe care ai copt foile si monteaza prajitura: pune o foaie, intinde jumatate din crema de gris, a doua foaie, urmata de gemul de caise, a treia foaie, restul de crema de gris si ultima foaie de prajitura
Inveleste prajitura in folie de plastic si pune deasupra un tocator de lemn, ca sa se preseze putin. Ai grija sa nu pui o greutate prea mare, sa nu strivesti prajitura! Pune tava la frigider cel putin 8 ore sau mai bine peste noapte. Astfel, foile se vor inmuia bine si prajitura va fi usor de taiat. Portioneaz-o in cuburi si pudreaz-o cu zahar inainte de servire
Prajitura va fi si mai frageda dupa 2 zile, merita incercata!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post