Prajitura cu foi de bulion

• pregatiti mai intai foile• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi:
  • zahar brun - 80 g
  • ulei - 100 ml
  • passatta de rosii - 180 ml
  • bicarbonat de sodiu - ½ lingurita
  • zeama de lamaie - 1 lingura
  • faina - 400 g
  • Crema:
  • lapte - 15 l
  • zahar brun - 80 g
  • gris - 200 g
  • unt - 200 g
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • In plus:
  • un borcan cu gem de caise - 400 g

Mod de preparare

• pregatiti mai intai foile
• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie
• mutati amestecul invasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si adaugati faina
• montati dispozitivul pentru framantare si spatula pentru curatarea marginii vasului si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)
• lasati aluatul la rece 30 de minute
• pregatiti intre timp crema: puneti lapte la fiert intr-o cratita incapatoare, impreuna cu zaharul, amestecand usor, sa nu se lipeasca
• cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase
• cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si adaugati untul taiat cubulete
• amestecati bine pana se topeste untul, iar la final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei
• scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in patru
• intindeti cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii in care veti pregati prajitura
• folositi o tava mai inalta si dreptunghiulara, de 25x30 cm
• coaceti foile pe rand, pe fundul tavii, fara sa ungeti tava, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor
• inainte de a coace o foaie, intepati-o cu furculita din loc in loc
• scoateti foile usor, cu o spatula si lasati-le sa se raceasca pe un tocator de lemn
• tapetati cu hartie de copt tava in care veti monta prajitura
• puneti o foaie in tava, jumatate din crema de gris, iar o foaie, ungeti cu gem de caise, puneti a treia foaie, restul de crema de gris si asezati deasupra ultima foaie
• inveliti prajitura cu folie de plastic si puneti deasupra un tocator de lemn, sa stea putin presata (nu puneti o greutatea prea mare, ca sa nu striviti prajitura)
• puneti prajitura la frigider peste noapte si portionati-o a doua zi
• puteti sa o serviti pudrata cu zahar.

Savurati!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors