Prajitura cu foi cu nuca si crema de lime

Bunatati de Paste

Portii
17
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • esenta de vanilie
  • Foi:
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lime
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox 700 g faina
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 7 linguri amidon
  • 200 g mascarpone
  • 2 lime
  • esenta de vanilie
  • 1 cutie compot de fructe

Mod de preparare

Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata.

Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.

Scoatem aluatul si il impartim in 4 bucati egale, fiecare bucata o intindem pe masa presarata cu faina si o mutam apoi cu ajutorul sucitorului pe dosul tavii de aragaz. Coacem pe rand foile la foc potrivit pantru cateva minute, apoi le lasam la racit.

Crema: Intr-un bol batem galbensurile cu putin lapte, adaugam amidonul, amestecam pana ce este bine omogenizat. Turnam amestecul peste laptele fierbinte amestecand continuu.

Punem pe foc potrivit amestecand continuu cu un tel pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam zeama de la lime si coaja daca dorim, esenta de vanilie si amestecam bine. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Intr-un vas mixam mascarponele, adaugam treptat crema racita mixand la viteza mica pana ce se omogenizeaza bine.

Adaugam in crema fructele scurse bine si amestecam cu o spatula.

Ansamblare: In tava in care am copt foile adaugam prima foaie, apoi crema si tot asa pana terminam cu ultima foaie. Apasam usor si adaugam ceva greu deasupra si dam la frigider peste noapte. A doua zi se poate portiona.

Se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce