Prajitura cu foaie de napolitana

Prajitura cu foaie de napolitana si crema cu rahat si nuca este o prajitura simpla, potrivita atat pentru o gustare dulce cat si pentru un platou festiv cu prajituri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane cumparate
  • 8 oua
  • 1 si 1/2 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 cana miez de nuca taiat
  • 1 cana rahat taiat marunt
  • 1/2 cana stafide
  • 4 linguri ulei
  • Esenta rom
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Blatul
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma si se adauga o cana de zahar ,cate putin.Se pune apoi uleiul, zaharul vanilinat si faina.La final se pune miezul de nuca, rahatul si stafidele.Se amesteca.Compozitia se pune in tava si se da la cuptor cca. 30 de minute.

Intre timp se face crema care se pune intre blat si foaia de napolitana:

Intr-o cratita se pune unul sa se topeasca.Se adauga si jumatate de cana de zahar iar cand untul s-a topit se pun galbenusurile. Se amesteca pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit, se pune un o foaie de napoitana, crema, blatul , crema si iar foaie de napolitana. (ca in poza).

Pentru aceasta prajitura prefer functiile coacere si fierbere innabusita ale aparatului Philips Multicooker


Prajitura cu foi de napolitana se lasa la presat si se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors