Prajitura cu fidea

Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. fidea
  • 150 gr. unt
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr. nuci
  • vanilie
  • 1/2 kg zahar pudra

Mod de preparare

Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate, se toarna un sirop fierbinte preparat din zahar, vanilie si doua pahare de apa si se da din nou la cuptor pina absoarbe siropul. Se adauga pe jumatate din suprafata nucile macinate si amestecate cu zahar pudra. Se taie prajitura in doua, se acopera nucile cu jumatatea a doua. Se taie din nou prajitura in patrate si se asaza pe o farfurie
Se serveste rece

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Parteneri
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese