Prajitura cu felii de mere

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu felii de mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, faina, unt, zahar tos si pudra, apa, galbenusuri, scortisoara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g unt
  • 1 kg mere
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingura apa
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • 1 praf scortisoara
  • grasime pentru forma
  • ou amestecat cu apa indulcata.

Mod de preparare

Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framanta bine o coca care se lasa apoi sa se odihneasca, acoperita cu un castron, timp de doua ore. In acest timp se curata merele de coaja, se taie felioare subtiri si se presara peste ele scortisoara.

Se imparte coca in doua parti egale si se intind doua foi groase de 1/2 cm. Se aseaza in tava unsa prima foaie, peste ea merele presarate cu un pahar zahar tos. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se unge cu putin ou amestecat cu o lingura de apa indulcata. Se coace la foc potrivit.


Se taie patrate nu prea mici.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu morcov

Prajitura cu nuca si miere de post

Prajitura pudding cu sos de cafea

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide