Prajitura cu dovlecel

Se amesteca bine oul, zaharul si uleiul. Se adauga condimentele, nucile macinate, praful de copt si dovlecelul ras (daca este foarte proaspat atunci s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 ml ulei
  • 270 gr de zahar
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ienibahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr nuci macinate (sau nuca de cocos)
  • 380 gr faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • sare
  • 400 gr dovlecel

Mod de preparare

Se amesteca bine oul, zaharul si uleiul. Se adauga condimentele, nucile macinate, praful de copt si dovlecelul ras (daca este foarte proaspat atunci se poate razali impreuna cu coaja).

Atentie insa! Dovlecelul sa nu fie mai mult de 400 de gr !

Se amesteca bine toata compozitia si se pune intr-o tava tapetata cu faina.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide